Frequently Asked Questions // Spørgsmål & Svar

– Booking & Preparation // Tidsbestilling & Forberedelse

– The Tattoo Process // Tatoveringsprocessen

– Code of Conduct in the Studio // Ordensregler i Studiet

– Aftercare // Efterbehandling

Guides

 

  • Guide for a good tattoo process
  • What to wear when getting tattooed

//

 

  • Guide til en god tattooproces
  • Hvilket tøj kan man have på til sin tattoosession

Booking & Preparation // Tidsbestilling & Forberedelse

How to book // Tidsbestilling

Du er altid velkommen til at kontakte din tatovør med idéer og spørgsmål. Skriv en besked via din tatovørs foretrukne platform (se kontakt-siden), så vender de tilbage til dig så snart det er muligt.

Hav gerne lidt informationer om din idé klar  – stilart, cirkastørrelse og placering. Hvis du sender et billede hvor området du gerne vil have tatoveret er markeret, er det en stor hjælp. Du må også meget gerne sende inspirationsbilleder.

Vi laver aldrig kopier af andres tegninger præcis som de er, men vi kan sagtens bruge dem som inspiration – så du får altid en unik tatovering designet specielt til dig.

Når vi har snakket om din idé, kan vi give et prisestimat og fortælle om ledige tider.

Vi sender aldrig designs/skitser på forhånd, da det er vores erfaring at det fungerer bedst, at vi ser på det sammen. Derfor har vi designet klar til dagen for tatoveringsaftalen, hvor vi har god tid og ro til at få det hele vendt, finde den helt rette størrelse og placering og til eventuelle ændringer.

Waiting Time // Ventetid

Ventetiden ændrer sig hele tiden, og varierer for hver kunstner i Sort Kat Tattoo.

Ventetiden kan sagtens være et sted mellem få dage eller flere måneder. Derfor kan det godt svare sig at kontakte din tatovør i god tid, så i kan finde en dato der passer godt. Hold øje med om din tatovørs kalender er åben eller lukket – dette kan du typisk følge med i, via deres sociale medier.

What is the price for a specific tattoo? // Hvad er prisen på en tatovering?

Prisen afhænger af projekt, størrelse, placering og tid brugt på tatoveringen.

Spørg gerne, så kan vi give dig et prisestimat.

Types of tattoos we do not make // Tatoveringer vi ikke laver

Hvis vi vurderer at en stilart ikke er inde for vores ekspertiseområde, vil vi altid fortælle dig det – og anbefale at du finder en tatovør der specialiserer sig i dette, for at du kan få det bedst mulige resultat.

Vi tatoverer under ingen omstændigheder personer under 18 år. Dette gælder også selvom man har forældrenes tilladelse.

Vi laver ikke tatoveringer på fingre, hænder, hals og hoved, da dette ikke er lovligt i Danmark.

Terms regarding pre payment and cancellations // Vilkår angående forudbetaling og aflysning

For at bestille tid, skal du lægge en forudbetaling hos din tatovør, der selvfølgelig trækkes fra prisen på tatoveringen, når vi er færdige.

Forudbetaling er typisk på enten 500 eller 1000 kr.

Obs: Forudbetaling kan ikke refunderes, heller ikke hvis du fortryder din tidsbestilling.

Afbud skal meldes i god tid – spørg din tatovør om hvad deres individuelle tidsfrist er –  melder du afbud inden for fristen, kan vi rykke din forudbetaling til en ny tid.

Forudbetaling bortfalder hvis du bliver væk fra aftalen uden at melde afbud.

The Tattoo Process // Tatoveringsprocessen

How to prepare for a tattoo session // Sådan forbereder du dig til din tatoveringssession

Det hjælper meget, hvis du er frisk og veludhvilket og har fået en masse mad at spise inden aftalen.

Selvom du måske ikke har den store appetit, er det vigtigt at du får en masse god mad indenbords, da det vil gøre hele processen meget lettere for kroppen. Både smerten og helingen er lettere klaret, når kroppen er fyldt med mad og blodsukkeret er højt og stabilt. 

Hold dig fra alkohol i dagene op til aftalen og også i dagene efter, da det giver en bedre heling.

Hvis du tager fiskeolie, anbefales det at du stopper med det 14 dage inden aftalen, da fiskeolie er blodfortyndende.

Medbring meget gerne snacks, sodavand og mad til din aftale, så du kan fylde op undervejs. Vi byder på kaffe, te, sodavand, slik og frugt.

Vi har et køleskab du kan låne, hvis du har madpakke med der kræver det.

Does it hurt a lot to get tattooed? // Gør det meget ondt at blive tatoveret?

Det vil altid gøre ondt at blive tatoveret og folk oplever denne smerte meget forskelligt. Du bør vælge det sted på kroppen du helst vil have tatoveringen, uden at tænke om det gør mere ondt et sted frem for et andet. Der er nemlig ikke noget der er fælles for alle, i forhold til hvordan smerten opleves.

Det er helt naturligt og kan faktisk også være en fordel, hvis man er spændt og nervøs før sin tatoveringsaftale. Det giver kroppen adrenalin, der er med til at lette processen.

What should I bring for my appointment? // Hvad skal jeg have med på selve dagen?

Det er vigtigt at have en masse god mad i maven, når man bliver tatoveret. Tag meget gerne snacks, drikkevarer og søde sager med. Drikkevarer må gerne medbringes i arbejdsområdet, men alt spiseligt skal indtages i receptionsområdet.

Det er en god idé at have behageligt og løst tøj på, også gerne sort eller mørkt tøj, da tøjet ellers kan risikere at få pletter.

Hvis aftalen varer mange timer, kan det være en god idé at medbringe underholdning som f.eks. en bog, musik eller film.

Du må også gerne have en ven med, til at holde dig med selskab.

Payment Options // Betalingsformer

Du kan betale med MobilePay eller kontanter.

Vær opmærksom på, at der kan være en daglig beløbsgrænse på MobilePay-overførsler, typisk omkring 3.000 kr. Denne kan ændres i indstillingerne, ved hjælp af din Mit-ID.

What inks do we use? // Hvilket tatoveringsblæk benytter i?

Alt blæk registreres gennem InkBase, så du som forbruger kan være sikker på at netop det blæk der er blevet brugt på dig, er godkendt af REACH (EU’s nye regelsæt for indholdstoffer) og opfylder kravene fra Miljø- og Sikkerhedsstyrelsen i Danmark.

Selvfølgelig kan det aldrig helt udelukkes, at der kan opstå allergiske reaktioner, men dette er yderst sjældent, når man bruger godkendt blæk af højeste kvalitet. Hvis du har kendte allergier, så oplys venligt om disse i det skema du får udleveret ved aftalens begyndelse.

Code of Conduct in the Studio // Ordensregler i Studiet

Can I bring a companion for my session? // Må jeg have en ledsager med til min aftale?

Du må gerne have ledsagere med i til din aftale. Vi har god plads, drikkevarer og bløde sofaer i receptionen.

I tatoveringsområdet må der kun komme én ledsager med hver person der skal tatoveres, for at bevare arbejdsroen i lokalet. Børn må ikke komme med i tatoveringsområet.

Ledsagere bedes læse og følge ordensreglerne og respektere at der arbejdes.

When arriving in the studio // Når du færdes i lokalerne

Tag skoene af inden du træder ind lokalerne. Vi har slippers i forskellige størrelser til udlån.

Husk at afspritte hænder ved ankomst, samt i forbindelse med tatovering, spisning og toiletbesøg.

Madvarer og snacks er kun tilladt i receptionsområdet. Du må gerne låne køleskab til medbragt mad og drikke.

Regarding the tattooing area // Særligt for tatoveringsområdet

Drikkevarer må gerne medbringes i tatoveringslokalet, men ikke madvarer og snacks, der skal blive i receptionen.

Tasker og punge kan medbringes i tatoveringslokalet. Der er borde og lænestole du kan placere dine ejendele ved, så de ikke ligger på gulvet.

Du må gerne have en ledsager med i tatoveringslokalet. Der må kun komme én ledsager med hver person der skal tatoveres, for at bevare arbejdsroen i lokalet. Børn må ikke komme med i tatoveringslokalet.

Outside areas // Udendørsarealer

Rygning foregår ved bordene udenfor eller ved cykelskuret i gården. Stå venligst ikke foran døren til opgangen, da andre besøgende skal kunne komme ind, uden at generes af røg i opgangen.

Aftercare // Efterbehandling

How do I take proper care of my new tattoo? // Hvordan passer jeg min nye tatovering?

Når du er blevet tatoveret, vil din tatovør altid guide dig grundigt igennem de forholdsregler du skal tage dig, for at få den bedste helingsperiode.

Hvis du har fået selvklæbende på: Behold filmen på i højst 5 dage – følg din tatovørs instruktioner. Du må gerne gå i bad med filmen på, men du må ikke dyrke sport i de første 5 dage. Filmen kan flosse lidt i kanterne og der kan være luftbobler og væske der samler sig under filmen, men så længe den slutter tæt om motivet, har tatoveringen de optimale forhold for at hele flot og er beskyttet. Du skal kun fjerne filmen før de 5 dage, hvis den bliver så løs at der kommer hul ind til motivet.

Hvis du har fået almindelig husholdningsfilm på: Behold filmen på i minimum 6 timer. Du kan sove med filmen på den første nat og tage det af om morgenen.

Sådan tager du den selvklæbende film af: Træk i filmen fra en ende, mens du er i bad og skyller med lunkent vand. Det kan gøre lidt ondt at tage filmen af, men du kan ikke gøre noget forkert i denne proces, uanset om du vælger at trække hurtigt eller langsomt. Der kan sidde overskydende blæk på filmen, som følger med når man trækker den af, og dette er helt normalt. 

Når du har taget filmen af: Vask din tatovering forsigtigt i parfume- og parabenefri sæbe. Intimsæbe eller neutral sæbe er godt. Dup den tør med et rent håndklæde og smør et tyndt lag panthenolsalve på.

De næste 10-14 dage: Vask tatoveringen i parfumefri sæbe 1 gang dagligt og smør med et tyndt lag salve 2-3 gange dagligt. Brug kun salve som vi har anbefalet, eller salve der er lavet specielt til efterbehandling af tatoveringer.

I 3 uger fra tatoveringen er lavet: Undgå klorvand, saltvand, karbad og spabad. Undgå stærk sol og kontaktsport eller træning hvor tatoveringen kan få voldsomme stræk eller slag. Undgå parfume, fugtighedscreme og solcreme på tatoveringen mens den heler. Undgå at klø eller pille i din tatovering. Der vil drysse små, sorte flager af i helingsperioden, som du skal lade drysse af af sig selv.

I årene fremover: Husk altid solcreme på din tatovering, gerne faktor 50. 

Skulle der opstå problemer under helingsprocessen, så tøv IKKE med at ringe eller skrive til os. Din sikkerhed er det vigtigste, og vi står til enhver tid til rådighed med hjælp og svar.

Retouch Warranty // Genoptegnings-garanti

Skulle dine tatovering efter helingsperioden mangle lidt blæk, eller have andre ‘skønhedsfejl’, er det noget din tatovør optegner uden beregning – indenfor et vist tidsrum.

Dette kræver også en tidsbestilling.

Kontakt din tatovør direkte, for at forhøre dig om deres individuelle tidsfrist og vilkår for retouch-garanti. Kontakt studiet for at høre om retouch ved tatoveringer lavet af en gæsteartist.